Esittely

Useita eri hoitomuotoja, monipuolista osaamista ja koulutettu asiantuntija.

Esittely

Moi, minä olen Merja. Olen opiskellut monipuolisesti useita eri hoitomuotoja - ja täydennän osaamistani jatkuvasti.

Kaikki alkoi Etelä-Karjalan Sosiaali- ja Terveysyksikön hierojan ammattitutkintoon johtavasta 1v 2 kk kestävästä koulutuksesta. Ammattinimikkeeni on ollut terveydenhuollon rekisterissä jo vuodesta 2004. Matkani jatkui hierojakoulutuksen loppusuoralla Kalevalaisen jäsenkorjauksen pariin, jota opiskelin seuraavat kolme vuotta. Opiskelumuotonani oli oppipoika --> kisälli --> seuranta koulutus.

Tutustuin näihin aikoihin myös laavakivihierontaan ja minut käytiin kurssittamassa työhuoneellani Taavetissa. Samana syksynä tutustuin Hopi-korvakynttilähoitoihin, johon kävin hakemassa koulutuksen Hyvinkäällä.

Omat pienemmät vaivat ohjasivat tutustumaan Perinteiseen Kiinalaiseen lääketieteeseen - sain siitä apua, joten kiinnostuin aiheesta ja ryhdyin tutustumaan siihen paremmin. Interprax Oy:n useamman vuoden koulutuksessa sain Kiinalaisen Lääketieteen hoitajan opin sekä diplomin.

Laser-akupunktioon (MSF-kuntoutus) perehdyin Anu Mäkelän pitämässä koulutuksessa, missä lähennettiin ajatuksia Kiinalaisen lääketieteen ja perinteisen koululääketieteen välillä. Tämän myötä ihastuin Anun tyyliin opettaa ja syventää tietämystä eri tavoista auttaa apua hakevia. Tämä tapahtui vuoden 2010 alussa ja suuntaus tuntuu tällä hetkellä oikealta tavalta hoitaa asiakkaita kokonaisvaltaisimmin eri tekniikoita yhdistellen.  Tämän hoitomuodon ajatusmaailmaan kuuluu myös ravitsemus, biokemiaan liittyvät asiat sekä siinä käytetään mm. Iris- ja pulssidiaknostiikkaa. Tähän liittyviä kursseja olen käynyt aktiivisesti vuodesta 2010 alkaen, mutta vielä en ole suorittanut kaikkia vaadittavia tenttejä, jotta voisin käyttää nimikettä MSF-kuntoutus. 

Tänä päivänä keskityn pääsääntöisesti kokonaisvaltaiseen hoitamiseen, mihin kuuluu Kiinalaisen lääketieteen pohjalta tehty laser-akupunktio. Biokemian kurssit ovat muokanneet akupunktiopiste valintoja, koska eri akupisteet vaikuttavat eri välittäjä-aineisiin.  (Alla olevassa kuvassa on MSF-kuntoutuksessa käytettäviä laitteita.)


Biokemian professori Anu Mäkelän ravitsemus- ja biokemiakoulutuksista ole rakentanut vankan ravitsemuksellisen pohjan, nyt olen syventänyt tietämystäni funktionaaliseen suuntaan. Ravintoneuvojakoulutuksen Saluksella aloitin helmikuussa 2018 ja vajaassa kahdessa vuodessa vein sen loppuun. Funktionaalisen lääketieteen ravitsemushoidolla tarkoitetaan kokonaisvaltaista ja yksilöllistä ohjausta asiakkaan terveyttä edistävän ruokavalion pariin. Tavoitteena on suoliston kuntouttaminen ja sen kautta helpotuksen saaminen esimerkiksi ihottumiin, aivosumuun tai vatsan turvotukseen. Ruokavaliolla pystytään saavuttamaan normaali verenpaine ja helpottamaan monenlaisia kiputiloja.                                


Kysy lisää palveluistamme

Tovi Terveydelle Merja Närhi p. 040 8233 138 Linnalantie 43, 54500 Taavetti